söndag 24 maj 2009

Kokkobilfiske & nakenfisen

Haj!


I helgen var jag och pojkarna ute med båten på premiärfisketur.

Vart är kokkobilen??

Det gick inte speciellt bra i början. Vi fiskade och fiskade och ledsnade på att fiska utan att få något....
Så vi bestämde oss för att ta en tur med båten i stället. Albin gillar nog det bättre än att fiska om man ska vara helt ärlig.

Efter en liten stunds båtåkning så närmade vi oss Dragonudden, ett naturistbad här i Umeåtrakten. Å tamme faen så kilade det inte omkring en nakenfis där. Alldeles likblek efter vinterdvalan och ensammen smög han bland träden på stranden.
Har inte hans mamma talat om för honom att man faktiskt kan bli förkyld om man ränner omkring utan kläder för tidigt om våren? Det var nog bara c:a 10gr i luften den kvällen, så det kan inte ha varit så jätteskönt där på stranden utan kläder.
Undrar föresten varför han gömde sig bland träden egentligen?
Kanske kanske var det lite för kallt för den stackars naturisten och det blev bppp* ??
Han kanske skämdes för den lille masken helt enkelt eller så såg han att vi var ute på fiskafänge och blev då helt sonika rädd att vi skulle ta och snippsa av maskstumpen och använda den som bete? Hehe...
Fast mest troligt var det väl en nybörjarnaturist som inte var helt bekväm i den rollen... eller nått i den stilen.

Fiskafänget då, blev vi utan fisk?
Nix pix inte vi heller. Det blir vi nästan aldrig!
En halvliten eller halvstor (3,97kg) Gädda eller Kokkobil som Albin kallar dem bidde det, bättre lycka nästa gång kanske, då ska vi jaga denna gäddmadame´s mormor!


Föresten, för den som undrar så, bppp är ju egentligen en förkortning som brukar ske med maskstumpen på homosapiens av manligt kön när de badar i lite för kallt vatten....

Bppp= babypitt pansarpung, så det så!

Dock så var helgens höjdpunkt när Alexander graderade i Aikidon. Det gick kanonbra och allt satt som ett smäck, snacka om stolt farsa som satt och tittade på! 10kyu, starkt jobbat Alex!Tjipp tjopp lejon.....!

2 kommentarer:

  1. Grattis till graderingen Alex, önskar Anna & Anders!

    SvaraRadera