tisdag 10 mars 2009

Mannen i butiken

Idag var mannen på ICA-Maxi för att handla.
Han hade fått en lång lista av sin fru med diverse olika saker som skulle införskaffas. De flesta sakerna hittade han ganska snart i den stora butiken, men när han kom fram till punkten "Folie 1o kronors" och Ananas i burk blev det knivigt.
Mannen letade och letade, butiken kändes genast gigantisk. Mannen började så smått misströsta och tänkte på att det nog var en och annan hemvan butiksvandrare som såg hur vilsen han var. Tänk om det kunde komma fram någon vänlig butiksvan själ och erbjuda sig att hjälpa den vilsne mannen lite? Nädå, icket.. han får allt klara sig själv! Fråga någon om hjälp? Nä, han vill ju inte erkänna sina bristande kunskaper i handlingens konst!
Efter många långa minuters vandring mellan hyllor och staplar av olika varor så tänker han att han kanske skulle kunna hitta på för frun där hemma att det tyvärr var slut på ananas och 10kronorsfolien... skulle hon möjligtvis gå på det?
Näää, inte en chans!
Sedan kommer han på att han inte vet om hon vill ha plast eller aluminiumfolie, det stod ju bara folie på lappen!
Fan, lika bra att ta tjuren vid hornen och ringa hem till frun och fråga......
Han såg ju för en stund sedan en annan man som pratade i telefon, han pratade säkert med sin fru också så det är nog okej!
-Jaha, aluminumfolie... jag tror tyvärr det är slut, kan inte hitta det någonstans.... om jag letat länge? Njaää... Om jag kollat där på hyllan vid sylten?? Njaäää.... Jooo, men se det fanns en förpackning kvar, här bakom någonting. Vilken tur!

Så, nu är korten på bordet, mannen är ingen världsmästare i att handla. Även om han utan att erkänna det öppet, tycker att det var en miss av ICA att placera folien där bredvid sylten....

Ananasen då?
Jo, den hittade mannen av en slump när han letade folien.... en förpackning skivad ananas som någon annan lagt ifrån sig, Yes! Dock så var det tydligen inte den sorten som fanns på extrapris...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar