söndag 15 mars 2009

Hemmapappa på riktigt!


MySpace Countdowns


Tick tack, tick tack, tick tack........ Snart stannar denna klocka och då är det kokta fläsket stekt för mannen i huset.
Då är det hemmapapperi på heltid!
Fan, nu håller han på vara riktigt nervös. Tänk om det går på tok? Tänk om han glömmer bort något viktigt, typ ät eller sovtider... Näää, det borde vara helt omöjligt även för en som kan ta fram köttfärs från frysen och direkt stoppa in den i skafferiet, för att sedan fundera på vart det tog vägen.
Lilleflickan säger i allafall till när hon är hungrig eller trött, gäller bara att lista ut vilket av alternativen det är dags för, skitenkelt egentligen!

Värre är det nog med att få hemmet att fungera smärtfritt.
Det där med och tvätta utan att färga saker kan vara knepigt.
Svarta kläder och vita kläder vet man ju att de inte ska blandas... men de som är svart-vit randiga då?
De kanske går att tvätta med både vitt och svart? Jaja, man får chansa helt enkelt, har man tur så kanske man får tvättförbud, det fick en kollega till mig en gång av sin fru... den lyckosten!
Sedan ska tvätten vikas också. Men det blir en baggis... Frun har redan dresserat mannen att vika på exakt rätt sätt liksom hon också dresserat mannen att bädda sängen på rätt sätt.
Mannen viker och bäddar som frun vill mest för husefridens skull. Men nån gång kanske han gör revolution och viker på ett lite anorlunda sätt, hehe!

Städa bör man annars dör man! Klassiskt ordspråk, mycket tankvärt för män i olika åldrar.
Ska nog göra upp ett slags veckoschema för säkerhets skull, så att inget glöms bort.

Men, troligtvis så är det utfodringen av familjen som kommer att bli det största problemet för mannen i huset. Helst skulle han för enkelhetens och tidsbesparingens skull vilja bjuda på nudlar eller kulinariska köttbullar specially made by Mother Scan då och då.
Dock så vet han att frun tycker att köttbullarna luktar som lilleflickan när hon gjort 2:an.
Måste klura ut något som kan underlätta detta dilemma... eller så får man helt enkelt erkänna sina brister och succesivt förbättra sig.
Genom att anmäla sig till en matlagningskurs kanske?
-Näää, fjolligt! Ingen har väl dött eller lidit speciellt mycket över lite köttbullar eller nudlar då & då.

Nu ska jag inte tjollra mer här, nu ska jag lägga mig i sängen och ladda för en riktigt härlig morgondag!

Hare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar